fbpx
Bel ons
+32 (0)89 39 05 88
Gratis offerte

Blog

an-engineer-standing-on-a-field-on-wind-farm-maki-9GVFPL5.jpg

Nieuwe website Solarnova is kickstart in energietransitie

We hebben onze tijdelijke kennismakingspagina ingeruild voor onze nieuwe website. Zo kunnen we je nog beter informeren over de energietransitie waar we vandaag, deels noodgedwongen, middenin zitten.

De “speciale militaire operatie” van de Russen in Oekraïne hebben de pijnpunten in het Belgische en Europese energiebeleid helemaal blootgelegd. Waar we vorig jaar nog massaal olie en gas uit Rusland importeerden, zoeken we vandaag naar alternatieven om onze afhankelijkheid van Rusland versneld af te bouwen. Hoge energiefacturen doen ons massaal energie besparen, waardoor het er naar uitziet dat we de winter zullen doorkomen. Maar de winter van 2023-2024 wordt sowieso een grotere uitdaging.

Ook als consument of bedrijf kan je iets ondernemen om de impact op je gezinsbudget of rentabiliteit onder controle te krijgen: je afhankelijkheid afbouwen en het heft in eigen handen nemen. En daarin vind je in Solarnova de ideale bondgenoot:

  • Zonnepanelen: wek je eigen stroom op en voorzie in je eigen elektriciteits- en verwarmingsbehoefte. Met de hoge energieprijzen van vandaag is de investering in enkele jaren terugverdiend.
  • Batterij/Thuisbatterij: stockeer de elektriciteit die je niet meteen verbruikt op een batterij om later te gebruiken. Hierdoor ben je minder afhankelijk van duurdere elektriciteit van het net en betaal je minder capaciteitstarief.
  • Laadpalen: gebruik de zelf opgewerkte stroom om je elektrische auto op te laden. Zo rij je helemaal gratis. 9 op 10 afgeleverde bedrijfswagens zijn vandaag elektrisch of hybride door de nieuwe fiscaliteitsregels. En ook voor privégebruikers zijn er al kleinere goedkopere elektrische voertuigen op de markt.
  • Warmtepomp en warmtepompboiler: één van de grootste energieverbruikers zijn verouderde elektrische warmwaterboilers. Warmtepompboilers zijn 74% zuiniger en zijn dé manier om in de toekomst sanitair water op een duurzame manier te verwarmen.

Op onze nieuwe website vind je al onze oplossingen terug waarmee we je kunnen helpen te besparen op je elektriciteits- en verwarmingsfactuur. Via onze blog houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, geven we tips, advies en veel meer.

Veel leesplezier!