fbpx
Bel ons
+32 (0)89 39 05 88
Gratis offerte

Blog

in 6 stappen naar een lagere energiefactuur met zonnepanelen

De zonlichtrevolutie: in 6 stappen naar een lagere energiefactuur

In een wereld die steeds meer gefocust is op duurzaamheid en milieubewustzijn, hebben zonnepanelen zichzelf bewezen als een ware gamechanger. Meer dan 1 op 5 woningen in Vlaanderen hebben er ondertussen al op het dak liggen. En terwijl de zon elke dag opnieuw deze glimmende panelen prikkelt, verlicht ze tegelijkertijd de energiefactuur van de bewoners. Ook jij bent slechts 6 stappen verwijderd van zo’n verlaagde stroomfactuur. Een dakscan, toegepast op jouw woning, ligt op jou te wachten.  

Geen enkele vraag onbeantwoord

Je wil je energieleverancier minder betalen voor je energiecontract. Je wil minder afhankelijk zijn van onstabiele en zelfs stijgende energieprijzen. En je wil nog profiteren van de verlaagde btw en de premie tot € 750. Dan is hiermee je eerste stap gezet. Laat je gegevens achter en één van onze energie-adviseurs neemt contact met je op. Hij of zij komt graag ter plaatse even kijken om de ligging van je dak te bekijken. En om kennis te maken natuurlijk. Zo kan jij meteen al je vragen afvuren.

Zicht op jouw rendement en terugverdientijd

Onze adviseur komt ter plaatse en voert een dakscan uit. Die gaat dieper in op de ligging van je dak, de hellingsgraad, het verwachte rendement en de terugverdientijd. Je krijgt op die manier een beeld van hoe je je dak kan laten renderen. Zo’n dakscan is gratis, vrijblijvend en geeft ook een idee van hoe je dak er zal uitzien mét zonnepanelen. Je krijgt onmiddellijk ook een zicht op de grootte van de investering. Investeren om te laten renderen. 

Schuin of plat dak? Reken op een vlekkeloze installatie.

Klaar om minder te betalen voor energie? Dankzij de uitgevoerde dakscan hebben onze technici en plaatsingsteams alle informatie om de installatie van je zonnepanelen voor te bereiden. We hoeven dus niet meer langs te komen. Na het tekenen van je offerte plannen we snel een installatiedatum in. Onze teams komen ter plaatse, zorgen voor een vlekkeloze installatie en laten nadien alles netjes achter. Ook verpakkingsmateriaal nemen we terug mee. Alsof er nooit iemand is langs geweest.

Laat de stroom door je panelen vloeien

Nu je panelen op het dak liggen en zijn aangesloten op de omvormer en de elektrische installatie, kan het produceren beginnen. In afwachting van de keuring laten we de panelen elk zonnestraaltje al omzetten naar groene, goedkope stroom. Je besparingstraject begint nu en over een vijftal jaar is je investering helemaal terugverdiend. Nadien is elke kWh elektriciteit helemaal gratis, 100% groen en CO2-neutraal. En dat voor minstens nog eens 25 jaar.

Jouw veilige installatie professioneel en grondig gekeurd

Elke aanpassing aan de elektrische installatie vraagt een (her)keuring. Een onafhankelijke keurder komt ter plaatse en maakt een AREI-keuringsverslag op. Wij zorgen ervoor dat deze keuring slechts een formaliteit is. Tijdens zo’n keuring focust de keurder zich op 3 zaken: er is een administratief luik (met schema’s en technische kenmerken), een visuele controle en hij of zij voert ook testen en metingen uit. Met het keuringsattest op zak ben je klaar om je premie aan te vragen en Fluvius op de hoogte te brengen.